Den stora frågan: bygga nytt eller köpa begagnat

Det finns hundra olika teorier om vad som är bäst, köpa nytt hus eller köpa ett begagnat. Människor har ägnat flera decennier åt att tillägna sig denna stora fråga. Om man pratar med människor så kan man få långa utlägg om vad man bör, ska eller måste göra. Jag tillhör inte den generationen som har förutbestämda meningar, jag föredrar att bilda mig en egen uppfattning. Den utbildade och befriande generationen. Jag har pluggat tre år i Lund och är uppväxt i Helsingborg, 30 minuter därifrån. Jag stötte på en vacker fru på en nation i Lund för nio år sedan. Det är nu med henne som jag ska bygga mitt första hus. Jag har alltså insett att det är det absolut bästa alternativet för oss. Vad som jag värderar högst är läge, speciellt då vi har en ung liten grabb så vill vi att han ska få en säker och stabil uppväxt med närhet till skola, kompisar och natur. I Lund finns det några områden som kan erbjuda detta men det är ofta svårt att hitta bra och etablerade områden som är tillgängliga för nybyggen. Men lyckligtvis för oss så hittade vi en tomt i ett bra område. Jag och frugan har några krav på hur vi vill att det ska se ut, några detaljer, stora glaspartier, en bred gedigen trappa som går upp i mitten av rummet. För oss blev det ganska tydligt att vi skulle behöva bygga något nytt men också för att på något sätt ta ett ordentligt steg i vår egna historia. Vi har genom god kontakt haft en dialog med Sanchez Arkitektur som i sin dator (och kanske på papper) har en planlösning och 3D-ritning över hur det kommer att se ut. Vi blev rekommenderade att anlita dem av flera bekanta i Lund som har varit i kontakt med dem och vi är verkligen nöjda med resultatet. Nu får vi se när vår husdröm går i uppfyllelse bara. Så om du går i tankarna att bygga hus i Lund eller Helsingborg så kan jag starkt rekommendera Sanchez.